7:02 § Hallituksen tehtävät, toimivallan jako yhtiökokouksen ja hallituksen kesken osakehuoneiston käyttämiseen olennaisesti vaikuttavassa asiassa, kiinteistön jäteaseman muuttaminen (asumisterveyslainsäädäntö, -määräykset ja -valvonta)

Hallituksen tehtävät ja päätöksenteko, esteellisyys, pöytäkirja, osakkaan tiedonsaantioikeus, puheenjohtaja ja jäsenet, isännöitsijän valinta ja tehtävät yhtiön edustajat
Tuntematon
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:19

7:02 § Hallituksen tehtävät, toimivallan jako yhtiökokouksen ja hallituksen kesken osakehuoneiston käyttämiseen olennaisesti vaikuttavassa asiassa, kiinteistön jäteaseman muuttaminen (asumisterveyslainsäädäntö, -määräykset ja -valvonta)

ViestiKirjoittaja Tuntematon » 17 Elo 2012, 15:30

Talonyhtiömme päätti purkaa vanhat jäte-asemat ja hankkia tilalle Molok Syväkeräysastiat. Hallitus ajoi hanketta eteenpäin asukkaita kuulematta ja ilman yhtiökokouksen lupaa päätti uudelleen sijoittaa Molokit aivan muualle kuin alkuperäinen jäte-asema oli. Nyt kärsimme joka kesä asuntomme vieressä sijaitsevien jätesäiliöiden lemusta, jotka ovat rivari asunntomme läheisyydessä. Onko yhtiön hallituksella valtuudet tehdä yksin tällaisia muutoksia?

8 metrin etäisyyssääntö ei kuulemma ole voimassa pääkaupunkiseudun alueella, onko näin?

Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

Re: 7:2 § Hallituksen tehtävät, toimivallan jako yhtiökokouksen ja hallituksen kesken osakehuoneiston käyttämiseen olennaisesti vaikuttavassa asiassa, kiinteistön jäteaseman muuttaminen (asumisterveyslainsäädäntö, -määräykset ja -valvonta)

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 17 Elo 2012, 15:44

Lain mukaan yhtiökokous päättää tai valtuuttaa hallituksen päättämään osakkaan osakehuoneiston käyttämiseen olennaisesti vaikuttavasta toimenpiteestä. Kiinteistön jäteaseman sijainnin ja rakenteen muuttaminen voi olla tällainen toimenpide, jos esimerkiksi hajuhaitta kasvaa tai uudet rakenteet rajoittavat olennaisesti huoneiston valoisuutta. En ota kantaa siihen, vaikuttaako kysymyksessä mainittu jäteaseman siirto olennaisesti kysyjän huoneiston käyttöön. Käytännössä hajuhaitan olennaisuuden arviointi perustunee viime kädessä asumisterveyttä koskevaan lainsäädäntöön ja viranomaismääräyksiin ja haitallisuuden arviointiapua voitte pyytää paikkakunnan terveydensuojeluviranomaisilta, jos taloyhtiönne ei oma-aloitteisesti tai pyynnöstänne kysy kyseisen viranomaisen arviota.


Palaa sivulle “7 luku Yhtiön hallitus, isännöitsijä ja edustaminen”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija