7:17 § Isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan toimivalta osakkaan kunnossapitotyön yhteydessä, esteellisyys (AOYL 4:7 §, 7:2 §, 7:4 §, 7:17 § ja 7:19 §)

Hallituksen tehtävät ja päätöksenteko, esteellisyys, pöytäkirja, osakkaan tiedonsaantioikeus, puheenjohtaja ja jäsenet, isännöitsijän valinta ja tehtävät yhtiön edustajat
Tuntematon
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:19

7:17 § Isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan toimivalta osakkaan kunnossapitotyön yhteydessä, esteellisyys (AOYL 4:7 §, 7:2 §, 7:4 §, 7:17 § ja 7:19 §)

ViestiKirjoittaja Tuntematon » 17 Elo 2012, 15:35

Isännöitsijä vastaa yleensä taloyhtiön arjen pyörittämisestä. Minusta arkea ei ole huoneistossa remontin yhteydessä ilmi tullut vesivahinko. Isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja ovat keskenään sopineet ,että osakas saa jatkaa remontin tekoa. Pitääkö olla hallituksen kokouksen päätös asiasta? Missä annetaan lupa osakkaan tehdä taloyhtiön vastuulle kuuluva remontti, ja hankkia tarvittavat vuokralaitteet y.m. taloyhtiön maksettavaksi? Tässä tapauksessa muut hallituksen jäsenet, eivätkä osakkaat saaneet sitä tietoa ,että on remontin yhteydessä tullut ilmi vesivahinko! Osakkailla oli omat intressit ja näkemykset tehdä muutostyö.

Siis saako isännöitsijä ja puheenjohtaja keskenään sopia asiat) (Mihin silloin tarvitaan ollenkaan muita hallituksen jäseniä.)

Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

Re: 7:17 § Isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan toimivalta osakkaan kunnossapitotyön yhteydessä, esteellisyys (AOYL 4:7 §, 7:2 §, 7:4 §, 7:17 § ja 7:19 §)

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 17 Elo 2012, 15:47

AOYL:ssa yhtiölle kuuluvat toimet (esim. osakkaan kunnossapitotyötä koskevaan ilmoitukseen vastaaminen ja osakkaan työn valvonta valvonta) kuuluvat lähtökohtaisesti hallitukselle. Jos toimi on epätavallinen tai laajakantoinen, vaikuttaa olennaisesti osakehuoneiston käyttämiseen tai osakehuoneiston käyttämisestä aiheutuviin kustannuksiin, hallitus tarvitsee yhtiökokouksen päätöksen toimiin (AOYL 7:2 §). Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi sellainen vesivahingon korvaamisesta, jonka kustannukset vaikuttavat olennaisesti vastikkeen suuruuteen. Hallitus saa kuitenkin ryhtyä tällaiseen toimeen, jos yhtiökokouksen päätöksen odottaminen aiheuttaisi yhtiölle olennaista haittaa (esim. vesivahingon rajoittamiseksi tarpeelliset selvitys-, purku- ja kuivatustyöt - AOYL 2 §).

Isännöitsijä huolehtii kiinteistön ja rakennusten pidosta (=hoito, kunnossapito ja uudistukset) hallituksen ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Isännöitsijä saa ryhtyä edellä mainittuihin, yleensä yhtiökokoukselle kuuluviin toimiin, vain hallituksen valtuutuksen perusteella tai, jos hallituksen päätöksen odottamisesta aiheutuisi olennaista haittaa yhtiölle.

Hallituksen puheenjohtajalla ei ole lakiin perustuvaa toimivaltaa yksin päättää hallitukselle kuuluvista asioista. Hallitus voi valtuuttaa puheenjohtajan ja/tai isännöitsijän päättämään lähtökohtaisesti hallitukselle kuuluvista asioista. Valtuutus voidaan antaa nimenomaisesti, mutta laissa ei ole erityisiä muotovaatimuksia siitä, miten valtuutuksesta on päätettävä. Valtuutus voikin ilmetä esimerkiksi siten, että hallitus tietoisesti sallii esimerkiksi toistuvasti tai pidemmän aikaan sen, että puheenjohtaja tai isännöitsijä päättää hallitukselle kuuluvia asioista.


Palaa sivulle “7 luku Yhtiön hallitus, isännöitsijä ja edustaminen”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija