7:06 Hallituksen pöytäkirja, isännöitsijän rooli taloyhtiön päätöksenteossa (AOYL 7:6 ja 7:18 §)

Hallituksen tehtävät ja päätöksenteko, esteellisyys, pöytäkirja, osakkaan tiedonsaantioikeus, puheenjohtaja ja jäsenet, isännöitsijän valinta ja tehtävät yhtiön edustajat
OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

7:06 Hallituksen pöytäkirja, isännöitsijän rooli taloyhtiön päätöksenteossa (AOYL 7:6 ja 7:18 §)

ViestiKirjoittaja OM » 31 Loka 2012, 13:12

Olen yrittänyt selvittää as oy-lain sisällöstä / hallinto-osiosta määräyksiä siitä, mikä on isännöitsijän rooli taloyhtiön päätöksenteossa. Erityisesti minun kiinnostaa isännöitsijän menettelytavat, kun hallitus tekee jostakin asiasta päätöksen, niin isännöitsijä ilmoittaa päätökseen eriävän mielipiteen. Olemme tätä seikkaa ihmetelleet, koska isännöitsijä ei ole taloyhtiön hallituksen jäsen, vaan isännöitsijätoimiston kanssa tehdyn sopimuksen mukaisessa sopimussuhteessa taloyhtiöön.

Kysymykseni kuuluukin, mistä lain kohdasta löydän tähän asiaan lisävalaistusta ?

OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

Re: 7:06 Hallituksen pöytäkirja, isännöitsijän rooli taloyhtiön päätöksenteossa (AOYL 7:6 ja 7:18 §)

ViestiKirjoittaja OM » 31 Loka 2012, 13:20

Asunto-osakeyhtiölain 7 luvun 6 §:n 1 momentin mukaan hallituksen kokouksesta on laadittava pöytäkirja, jonka allekirjoittaa kokouksen puheenjohtaja ja, jos hallitukseen kuuluu useita jäseniä, vähintään yksi hallituksen siihen valitsema jäsen tai kokouksessa läsnä ollut isännöitsijä. Hallituksen jäsenellä ja isännöitsijällä on oikeus saada eriävä mielipiteensä merkityksi pöytäkirjaan.

Hallitus, hallituksen jäsen ja isännöitsijä eivät saa noudattaa yhtiökokouksen tai hallituksen tekemää päätöstä, joka on asunto-osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen vastainen ja siksi pätemätön (AOYL 7:2.4 ja 7:19 §).

Isännöitsijä huolehtii kiinteistön ja rakennusten pidosta ja hoitaa yhtiön muuta päivittäistä hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Isännöitsijä vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty. Isännöitsijän on annettava hallitukselle ja sen jäsenelle tiedot, jotka ovat tarpeen hallituksen tehtävien hoitamiseksi (AOYL 7:17.1 §). Isännöitsijällä on oikeus olla läsnä hallituksen kokouksessa ja käyttää siellä puhevaltaa, vaikka hän ei olisikaan hallituksen jäsen, jollei hallitus päätä toisin (AOYL 7:18 §). Käytännössä isännöitsijän läsnäolo kokouksessa on usein tarpeen.


Palaa sivulle “7 luku Yhtiön hallitus, isännöitsijä ja edustaminen”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: XEvilBestFaime ja 1 vierailija