7:17 § Isännöitsijän tehtävät, tietojen antaminen hallitukselle (AOYL 7:2 ja 7:17 §)

Hallituksen tehtävät ja päätöksenteko, esteellisyys, pöytäkirja, osakkaan tiedonsaantioikeus, puheenjohtaja ja jäsenet, isännöitsijän valinta ja tehtävät yhtiön edustajat
Hyppeli
Viestit: 1
Liittynyt: 29 Loka 2012, 18:39

7:17 § Isännöitsijän tehtävät, tietojen antaminen hallitukselle (AOYL 7:2 ja 7:17 §)

ViestiKirjoittaja Hyppeli » 13 Helmi 2013, 08:47

Onko isännöisijällä mitään velvoitetta näyttää hallituksen jäsenelle tiliotteita ja alkuperäisisä kuitteja kuluneelta kaudelta? Asun kolmen osakkaan rivitaloyhtiössä (yksi hallituksen jäsenistä). Isännöisijä asuu samassa yhtiössä hoitaen ja päättäen itsenäisesti kaikki viralliset ja epäviralliset asiat jakamatta tietoa muille. Kolmas osakkaista on puheenjohtaja. En minä enkä puheenjohtaja ole saaneet nähtäväksemme kyseisiä asiakirjoja. Onko mitään lakia tai pykälää, mikä isännöitsijää velvoittaa tiliotteet hallituksen jäsenille niin vaadittaessa näyttämään?

OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

Re: 7:17 § Isännöitsijän tehtävät, tietojen antaminen hallitukselle (AOYL 7:2 ja 7:17 §)

ViestiKirjoittaja OM » 20 Joulu 2013, 12:43

Isännöitsijä huolehtii kiinteistön ja rakennusten pidosta ja hoitaa yhtiön muuta päivittäistä hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Isännöitsijä vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty. Isännöitsijän on annettava hallitukselle ja sen jäsenelle tiedot, jotka ovat tarpeen hallituksen tehtävien hoitamiseksi (AOYL 7:17.1 §). Hallituksen jäsenillä on halutessaan oikeus tutustua kaikkiin yhtiön asiakirjoihin ja tietoihin, tiliotteet mukaan lukien.

Lain perusteluiden mukaan isännöitsijän on oma-aloitteisesti annettava tarpeelliset tiedot hallitukselle. Tarvittaessa hallitus määrittää sen, mitkä tiedot ovat tarpeen sen tehtävien hoitamiseksi (HE 24/2009, s. 161). Hallitus vastaa siitä, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty (AOYL 7:2.1 §).


Palaa sivulle “7 luku Yhtiön hallitus, isännöitsijä ja edustaminen”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija