7:20 § Isännöitsijän valinta ja erottaminen, isännöintisopimus (AOYL 7:20 §)

Hallituksen tehtävät ja päätöksenteko, esteellisyys, pöytäkirja, osakkaan tiedonsaantioikeus, puheenjohtaja ja jäsenet, isännöitsijän valinta ja tehtävät yhtiön edustajat
Kari Sutela
Viestit: 1
Liittynyt: 24 Tammi 2013, 10:53

7:20 § Isännöitsijän valinta ja erottaminen, isännöintisopimus (AOYL 7:20 §)

ViestiKirjoittaja Kari Sutela » 22 Maalis 2013, 17:32

Onko meidän taloyhtiön isännöintisopimus voimassa ? Tehty 3.5.1984, T:mi nimellä . Sopimus on voimassa kolme vuotta kerrallaan, 3 kuukauden irtisanomisaika. Isännöitsijä vaihto Ky :ksi . Nykyään on Oy . Kysyin isännöitsijältä, sanoi sen olevan voimassa, kun nimi yhtiömuodon takana ei ole muuttunut. Nykyään on vuoden sopimuksia. Toinen kohta, palkkio. " palkkiota korotetaan vuosittain 8 % " Onneksi ei ole tehnyt niin !

OM
Ylläpitäjä
Viestit: 220
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:26

Re: 7:20 § Isännöitsijän valinta ja erottaminen, isännöintisopimus (AOYL 7:20 §)

ViestiKirjoittaja OM » 19 Kesä 2013, 12:23

Yhtiöllä voi olla isännöitsijä, jos yhtiöjärjestyksessä niin määrätään tai yhtiökokous niin päättää (AOYL 7:1.1 §). Tällöin hallituksen on valittava isännöitsijä (AOYL 7:20.1 §). Muussa tapauksessa hallitus ei voi ottaa isännöitsijää. Hallitus voi erottaa isännöitsijän tehtävästään. Erottaminen tulee voimaan välittömästi, jollei hallitus päätä myöhemmästä ajankohdasta (AOYL 7:20.4 §).

Asunto-osakeyhtiölaissa ei säädetä isännöintisopimuksesta. Vähimmäisvaatimus on, että hallitus sopii isännöitsijän ottamisesta ja isännöinnin ehdoista sen mukaisesti, mitä AOYL:ssa säädetään isännöinnistä. Isännöitsijän kanssa tehtävään toimi- tai palvelussopimukseen voidaan ottaa erilaisia määräyksiä muun muassa isännöintisopimuksen voimassaolosta ja isännöitsijän palkkiosta. Tällaisten määräysten oikeusvaikutukset määräytyvät yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaan.

Sopimuskumppanin yhtiömuodon muutos vaikuttaa lähtökohtaisesti vaikuttaa sopimuksen sitovuuteen, lukuun ottamatta sellaista ns. yleisseuraantona pidettävää isännöintiyrityksen sulautumista ja jakautumista, josta säädetään yhtiölainsäädännössä. Yhtiölainsäädännössä ei säädetä toiminimen muuttamisesta kommandiittiyhtiöksi eikä kommandiittiyhtiön muuttamisesta osakeyhtiöksi. Isännöintisopimuksen kesto ei sinänsä vaikuta sopimuksen pätevyyteen. Laissa ei säädetä siitä, millä edellytyksillä kysymyksessä tarkoitettu sopimuksen muutos katsotaan hyväksytyksi taloyhtiön puolelta. Yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaisesti sopimus voi edelleen olla voimassa, jos taloyhtiö tietoisena yritysmuodon muutoksista on pidemmän aikaa jatkanut sopimuksen noudattamista.


Palaa sivulle “7 luku Yhtiön hallitus, isännöitsijä ja edustaminen”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija