9:06 § Vanhan yhtiön yhtiöjärjestyksessä määrätään tilintarkastajasta, voiko toiminnantarkastajan valita yhtiöjärjestystä muuttamatta? (AOYL-voimaanpanolain 11 §)

Tuntematon
Viestit: 119
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:19

9:06 § Vanhan yhtiön yhtiöjärjestyksessä määrätään tilintarkastajasta, voiko toiminnantarkastajan valita yhtiöjärjestystä muuttamatta? (AOYL-voimaanpanolain 11 §)

ViestiKirjoittaja Tuntematon » 17 Elo 2012, 15:40

Paritalo- asunto-osakeyhtiömme on perustettu 11/1989. Yhtiöjärjestyksessä on tilintarkastajan valinnasta klausuuli. Nyt kun haluamme vain valita toiminnantarkastajan, niin ei kai tuota vanhaa yhtiöjärjestystä tarvitse alkaa muuttamaan?
Muutos ilmoitus kaavakkeiden liitteessä 18, sen ohjeissa sanotaan tiukasti, että yhtiöjärjestys olisi muutettava, ennenkuin tilintarkastajan sijaan voi toiminnantarkastajan valita.

Olisin kiitollinen jos vastaus tulisi sekä suomeksi että ruotsiksi, kun paritalo on Ahvenanmaalla.

Jyrki OM
Ylläpitäjä
Viestit: 150
Liittynyt: 11 Marras 2011, 00:49

Re: 9:6 § Vanhan yhtiön yhtiöjärjestyksessä määrätään tilintarkastajasta, voiko toiminnantarkastajan valita yhtiöjärjestystä muuttamatta? (AOYL-voimaanpanolain 11 §)

ViestiKirjoittaja Jyrki OM » 17 Elo 2012, 15:49

Asunto-osakeyhtiölain voimaanpanolain 11 §:n mukaan: Jos asunto-osakeyhtiöllä ei ole lain perusteella velvollisuutta valita tilintarkastuslaissa tarkoitettua tilintarkastajaa (<30 osakehuoneistoa), yhtiöjärjestykseen ennen tämän lain voimaantuloa otettujen tilintarkastajaa ja tilintarkastusta koskevien määräysten perusteella yhtiön on valittava toiminnantarkastaja tai tilintarkastuslaissa tarkoitettu tilintarkastaja ja tilintarkastusta koskevien yhtiöjärjestyksen määräysten katsotaan koskevan tilintarkastusta ja toiminnantarkastusta.

Enligt 11 § i lag om införande av lagen om bostadsaktiebolag:
Om ett bostadsaktiebolag inte enligt lag är skyldigt att välja en revisor som avses i revisionslagen (<30 aktielägenheter), ska bolaget på basis av bestämmelser om revisorer och revision som införts i bolagsordningen före denna lags ikraftträdande välja en verksamhetsgranskare eller en sådan revisor som avses i revisionslagen. Bolagsordningens bestämmelser om revision anses då gälla revisionen eller verksamhetsgranskningen.


Palaa sivulle “9 luku Tilintarkastus, toiminnantarkastus ja erityinen tarkastus”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija