6:03 § Varsinainen yhtiökokous ja tilinpäätös; tilinpäätöksen sisältö

Tällä hetkellä ei valitettavasti voida ottaa vastaan uusia kysymyksiä.
Iustitia
Viestit: 1
Liittynyt: 24 Tammi 2013, 11:39

6:03 § Varsinainen yhtiökokous ja tilinpäätös; tilinpäätöksen sisältö

ViestiKirjoittaja Iustitia » 24 Tammi 2013, 11:44

Asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 3 §:n mukaan varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä muun ohella tilinpäätöksen vahvistamisesta. Kirjanpitolaista ilmenee (3 luvun 1 §), että tilinpäätös sisältää muun ohella (a) taseen (tilinpäätöspäivän taloudellista asemaa kuvaava tase).ja (b) tuloslaskelman (tuloksen muodostumista kuvaava tuloslaskelma).

Kysymykset: (1) Miksi OM ei näytä julkaisseen malleja asunto-osakeyhtiön tilinpäätöksen olennaisista asiakirjoista, taseesta ja tuloslaskelmasta?

(2) Eikö olisi riittävää, että pieni asunto-osakeyhtiö voisi tilinpäätöksessään tyytyä tuloslaskelmaan, josta kävisivät ilmi yksinomaan yhtiön tilikauden menot (kiinteistövero, vakuutusmaksut, jätteenkuljetusmaksut ja vesimaksut) ja sanottujen menojen kattamiseksi kannetut yhtiövastikkeet (edellyttäen, ettei yhtiöllä ole tilikaudella ollut muita menoja tai tuloja)? Kysymyksen perustelut: Internet-sivustoilta löytyvät mallit ovat varsin kirjavia eivätkä näytä tarkoituksenmukaisilta pienen asunto-osakeyhtiön näkökulmasta. Vaikuttaa myös siltä, että taseen vaatiminen pieneltä asunto-osakeyhtiöltä on ylimitoitettua ja epätarkoituksenmukaista.

Palaa sivulle “Kysymykset”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa