Remontti ilman, että siitä on mainintaa "viisivuostissuunnitelmassa"

Tällä hetkellä ei valitettavasti voida ottaa vastaan uusia kysymyksiä.
5vuotissuunnitelma
Viestit: 1
Liittynyt: 12 Joulu 2014, 16:10

Remontti ilman, että siitä on mainintaa "viisivuostissuunnitelmassa"

ViestiKirjoittaja 5vuotissuunnitelma » 12 Joulu 2014, 17:14

Hei,

Kysymykseni koskee uuden asunto-osakeyhtiölain edellyttämää nk. viisivuotissuunnitelmaa. Ostaessamme asunto-osaketta 1,5 vuotta sitten (kesä 2013), taloyhtiömme viisivuotissuunnitelmaan ei sisältynyt ovi- ja ikkunaremontteja. Viime kevään yhtiökokouksessa (2014 kevät) hallitus ei maininnut ikkunoiden ja ovien remonttitarpeesta eikä sitä silloin oltu lisätty viisivuotissuunnitelmaan. Nyt, joulukuussa 2014 hallitus esittää yhtiökokoukselle, että ovi- ja ikkunaremontit tehdään tulevana keväänä (2015). Remontit on kilpailutettu tänä syksynä.

Saako näin isoja remontteja lähteä valmistelemaan näin nopealla tahdilla ilman, että niitä on suunniteltu jo hyvissä ajoin ja ne on kirjattu viisivuotissuunnitelmaan? Itse olen ymmärtänyt, että viisivuotissuunnitelman tarkoitus on mm. auttaa nykyisiä (ja tuleviakin?) osakkeenomistajia tulevaisuuden rahoitustarpeen arvioinnissa. Koemme, että uusina osakkeenomistajina meitä on kohdeltu väärin, koska emme voineetkaan luottaa viisivuotissuunnitelmaan ostopäätöstämme ja hintatarjoustamme tehdessämme. Todennäköisesti kauppa olisi jäänyt tekemättä tai tarjouksemme alhaisempi.

Ymmärrän, että jos ikkunat ja ovet olisivat hajoamassa ja tippumassa, pitäisi remontteja tehdä pikaisesti. Meidän taloyhtiömme tapauksessamme ei ole siitä kuitenkaan kyse. Syiksi kiireelle hallitus kertoi ikkunoiden huonon käytettävyyden, huonon eristävyyden ja sisäkarmien väärän värin. Lisäksi yhdessä asunnossa maali on lohkeillut yläkerran ikkunoiden puuosista. Näihin on puheenjohtajan mukaan havahduttu vasta tänä syksynä ja siksi niitä ei ole laitettu suunnitelmaan. Kuntokartoitusta oville ja ikkunoille ei ole tehty eikä taloyhtiössä ole isännöitsijää. 3/7 asukkaista ei tällä hetkellä edes tiedä hallituksen suunnitelmista eikä hallitus ole tutustunut kenenkään muiden, kuin omien ikkunoidensa kuntoon. Meidän ikkunoissa ja ovissa emme ole havainneet uusimista vaativia puutteita.

Palaa sivulle “Kysymykset”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa