Sivu 1/1

Remontti ilman, että siitä on mainintaa "viisivuostissuunnitelmassa"

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 17:14
Kirjoittaja 5vuotissuunnitelma
Hei,

Kysymykseni koskee uuden asunto-osakeyhtiölain edellyttämää nk. viisivuotissuunnitelmaa. Ostaessamme asunto-osaketta 1,5 vuotta sitten (kesä 2013), taloyhtiömme viisivuotissuunnitelmaan ei sisältynyt ovi- ja ikkunaremontteja. Viime kevään yhtiökokouksessa (2014 kevät) hallitus ei maininnut ikkunoiden ja ovien remonttitarpeesta eikä sitä silloin oltu lisätty viisivuotissuunnitelmaan. Nyt, joulukuussa 2014 hallitus esittää yhtiökokoukselle, että ovi- ja ikkunaremontit tehdään tulevana keväänä (2015). Remontit on kilpailutettu tänä syksynä.

Saako näin isoja remontteja lähteä valmistelemaan näin nopealla tahdilla ilman, että niitä on suunniteltu jo hyvissä ajoin ja ne on kirjattu viisivuotissuunnitelmaan? Itse olen ymmärtänyt, että viisivuotissuunnitelman tarkoitus on mm. auttaa nykyisiä (ja tuleviakin?) osakkeenomistajia tulevaisuuden rahoitustarpeen arvioinnissa. Koemme, että uusina osakkeenomistajina meitä on kohdeltu väärin, koska emme voineetkaan luottaa viisivuotissuunnitelmaan ostopäätöstämme ja hintatarjoustamme tehdessämme. Todennäköisesti kauppa olisi jäänyt tekemättä tai tarjouksemme alhaisempi.

Ymmärrän, että jos ikkunat ja ovet olisivat hajoamassa ja tippumassa, pitäisi remontteja tehdä pikaisesti. Meidän taloyhtiömme tapauksessamme ei ole siitä kuitenkaan kyse. Syiksi kiireelle hallitus kertoi ikkunoiden huonon käytettävyyden, huonon eristävyyden ja sisäkarmien väärän värin. Lisäksi yhdessä asunnossa maali on lohkeillut yläkerran ikkunoiden puuosista. Näihin on puheenjohtajan mukaan havahduttu vasta tänä syksynä ja siksi niitä ei ole laitettu suunnitelmaan. Kuntokartoitusta oville ja ikkunoille ei ole tehty eikä taloyhtiössä ole isännöitsijää. 3/7 asukkaista ei tällä hetkellä edes tiedä hallituksen suunnitelmista eikä hallitus ole tutustunut kenenkään muiden, kuin omien ikkunoidensa kuntoon. Meidän ikkunoissa ja ovissa emme ole havainneet uusimista vaativia puutteita.