Kysy tässä -kohta

Voit antaa palautetta tästä palvelusta. Palautetta voi lähettää myös sähköpostiosoitteella asunto-osakeyhtio.om (at) om.fi. Jos haluat vastauksen palautteeseesi, jätäthän yhteystietosi.

Tällä hetkellä ei valitettavasti voida ottaa vastaan uusia kysymyksiä.
asoy_ns_15
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Maalis 2015, 18:53

Kysy tässä -kohta

ViestiKirjoittaja asoy_ns_15 » 26 Maalis 2015, 18:05

Hei!

En pääse tekemään kysymystä, vaikka toimin käyttöohjeissa annettujen ohjeiden mukaan. Kun klikkaan Kysy tässä -linkkiä, seuraavalla sivulla ei tule Uusi aihe -painiketta. Mikä on vikana?
t. Sari Nieminen

Aaro Kiuru
Viestit: 1
Liittynyt: 31 Maalis 2015, 07:52

Re: Kysy tässä -kohta

ViestiKirjoittaja Aaro Kiuru » 31 Maalis 2015, 08:47

Samat samat. Kysy tässä -osio ei toimi.Parantakaa sivuston käyttöä, kiitos.
Mutta kirjoitan oman kysymykseni tähän. Vastausta odotan, kiitos.
Lähetin asoy-yhtiöni isännöitsijälle seuraavan tarkan viestin liitettäväksi kevään yhtiökokouskutsuun ennen vastuuvapauden myöntämistä hallitukselle ja isännöitsijälle (pidemmän asiakirjeeni olin lähettänyt jo kuukausi sitten, kun yhtiökokous on vasta toukokuussa):
1. Yhtiökokous panee hallituksen vastuuseen yhtiön edun vastaisesta toiminnasta E-talon ongelmien hoitamisessa.
(tätä selventää 8-kohtainen lista, se on alla uudelleen, jonka lähetin isännöitsijälle 21.3 - asiat ensimmäisen kerran lähetin kirjeessäni jo 28.2.15 - ja listan asiasisältö näkyy yhtiön osakkaille 1.3.15 postilaatikkoihin jakamassani kirjeessä.)
2. Yhtiö vaatii Hartela Oy.tä paaluttamaan ja rakentamaan E-talon uudelleen. Noin 20 cm siirtymisen hyväksyminen kevennyskorjauksella ei ole yhtiön edun mukaista.

Isännöitsijä ja isännöintiyhtiön toimitusjohtajakaan eivät vastaa mitään. Aiemmin sain isännöitsijältä viestin, että silloinen kirjeeni on toimitettu hallitukselle. Pelkään, että hallitus ei sisällytä näitä 2 vaatimaani lausetta kokouskutsuun.

Mitä voin tehdä A) ennen kokousta ja B) kokouksen jälkeen. Aluehallintovirastoonko valitan?

Eikö isännöintitoimiston myös pidä noudattaa As-oy-lakia ja osaltaan kehottaa / vaatia hallitusta toimimaan lain mukaan eli panemaan kokouslistalle nämä esittämäni 2 kohtaa, yllä?

piste
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Maalis 2015, 19:03

Re: Kysy tässä -kohta

ViestiKirjoittaja piste » 31 Maalis 2015, 12:39

Minäkään en pääse uuden keskustelun alkuun. Kertoisiko joku miten sinne pääsee.

Kysymykseni on:
Onko isännöitsijällä tai taloyhtiön hallituksella valtuuksia:

Taloyhtiöön kuuluu noin 200 asuntoa, jotka ovat neljänä eri rakennuksena. Korjaussuunnitelmassa, joka hyväksyttiin yhtiökokouksessa oli: Peruskorjataan talon 1 sauna vuonna 1. Seuraavana kesänä korjataan talon 2 sauna. Seuraavana talon 3 sauna. Seuraavana talon 4 sauna.
Korjaukset tehtiin ja maksettiin kolmen ensimmäisen talon saunojen osalta yhtiövastikkeina, mutta neljännen talon sauna jätettiin kaikessa hiljaisuudessa korjaamatta. Jos hallitus teki siitä päätöksen, siitä ei ainakaan tiedotettu osakkaille tai edes saunan käyttäjille. Sitten, kun korjausta ei tullutkaan, osakkaatkin huomasivat sen. Kun hallituksen jäseniltä tai isännöitsijältä kysyy korjauksesta, he sanovat, että sitä ei korjatakaan. Menkää niihin saunoihin, jotka on remontoitu.
Saunan lopettamisesta ei ole ainakaan minun kuulteni sanottu mitään, mutta epäilen sen olevan tavoitteena.

Kenellä on valtuudet jättää yhtiökokouksen hyväksymä korjaussuunnitelma toteuttamatta eräiltä osin.

Piste

asoy_ns_15
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Maalis 2015, 18:53

Re: Kysy tässä -kohta

ViestiKirjoittaja asoy_ns_15 » 31 Maalis 2015, 15:52

asoy_ns_15 kirjoitti:
> Hei!
>
> En pääse tekemään kysymystä, vaikka toimin käyttöohjeissa annettujen
> ohjeiden mukaan. Kun klikkaan Kysy tässä -linkkiä, seuraavalla sivulla ei
> tule Uusi aihe -painiketta. Mikä on vikana?
>

Kun tuo sivusto ei kerran toimi, niin esitän myös kysymykseni tässä.
Yhtiökokouksessa pykälän "Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja isännöitsijälle" -kohdassa osakas esitti, että vastuuvapaus myönnetään hallitukselle ja isännöitsijälle tilien osalta, mutta ei isännöitsijälle ja hallituksen puheenjohtajalle hallinnon osalta, koska hallituksen pj toimii isännöitsijän varahenkilönä ja työskentelee ko. isännöitsijätoimistossa. Yhtiöjärjestys kieltää isännöitsijän toimisen hallituksen pj:na. Osakas katsoi, että jos hallituksen pj on isännöitsijän varahenkilö, on hän = isännöitsijä. Osakkaalle oli annettu tiedote yhteystiedoista, jossa ilmoitetaan "kohteenne isännöitsijänä toimii A ja varalla B". B on hallituksen pj.
Yhtiökokouksessa isännöitsijä ei ollut läsnä, vaan ilmeisesti hallituksen pj toimi hänen varahenkilönään. Tämä ei käynyt kokouksessa ilmi. (Hallituksen pj oli valittu kokousvirkailijoita valittaessa kokouksen pj:ksi ja sihteeriksi.) Osakkaan esityksen jälkeen hallituksen pj ilmoitti, että näissä tapauksissa, kun hallitukselle ja isännöitsijälle ei myönnetä vastuuvapautta, he vetävät asian AINA oikeuteen ja laskun maksaa AINA vastapuoli. Eikö tämä ole selvä uhkaus? Näin ainakin osakas sen koki, ja veti esityksensä pois. Ts. vastuuvapaus myönnettiin. Mitkä ovat osakkaan mahdollisuudet tällaisessa tilanteessa? Osakas esitti tässä asiassa eriävän mielipiteen. Osakas myös kysyi hallituksen pj:ltä joka siis toimi sihteerinä kokouksessa, miten hän päätöksen kirjaa pöytäkirjaan. Vastaus oli, että hän kirjoittaa pöytäkirjan myöhemmin ja hän ei kerro tässä, mitä kirjaa. Eikö tämäkin ole huonoa kokouskäytäntöä, jollei peräti laitonta? Osakas kysyi moneen kertaan, kuinka asia kirjataan pöytäkirjaan.

Pykälän "Hallituksen lukumäärä ja jäsenten valinta"-kohdalla, hallituksen pj ilmoitti, että lukumäärä on 3+3 (eli 3 varsinaista ja 3 vara, tämä on yhtiöjärjestyksen mukainen) ja valitaan jäsenet. Osakas teki ehdotuksen 3 jäsenestä. Tämän jälkeen hallituksen pj vaati, että pitää olla myös ne 3 varajäsentä, jotta voidaan äänestää ja esitti listan, jossa oli 3+3. Tällä listalla olleet henkilöt ilmoittivat, etteivät muuhun suostu kuin tähän järjestelyyn. Paikalla yhtiökokouksessa oli 6 osakasta, joista 2 oli hallituksen pj:n listassa. Eikö tuo ole perusteeton vaatimus, että pitää olla suoraan lista, jossa on 3+3? Yhtiöjärjestyksessä ei ole mitään mainintaa, että hallituksen jäsenet tulisi valita kerralla. Normaali käytäntö minusta on, että valitaan henkilöt yksitellen. Ts. odotetaan ehdotuksia ja jos niitä tulee enemmän kuin tarvittava määrä, äänestetään. Olisiko tässä tapauksessa pitänyt ensin äänestää tavasta, jolla jäsenet valitaan? Voiko hallituksen pj esittää tuollaisia vaatimuksia? Nyt valituksi tulivat ne, jotka olivat pj:n listalla, koska paikalla ei ollut tarpeeksi listan ulkopuolisia. Onko ehdoton vaatimus, että henkilöiltä on otettu suostumus etukäteen, vai voiko sen ottaa jälkikäteen? Tähänkin pykälään osakas jätti eriävän mielipiteensä. Ja samoin tässäkään kohdassa sihteeri (=hallituksen pj) ei suostunut kertomaan, mitä hän pöytäkirjaan kirjaa.

Lisäksi esityslistalla ei ollut kohtaa "Muut mahdolliset asiat", vaan kokouskutsun mukana tulleessa esityslistassa oli kokouksen päättämispykälän jälkeen maininta "keskustellaan yhtiön asioista". Eikö normaaliin kokouskäytäntöön kuulu, että otetaan pykälä "Muut mahdolliset asiat tai Muut mahdolliset esille tulevat asiat", jossa voidaan sitten kirjata, jos kokous niin katsoo, mahdollisesti osakkailla mielenpäällä olevia asioita? Tiedän, että laki sanoo, jos osakas haluaa asiansa käsiteltävän yhtiökokouksessa, on siitä ilmoitettava hallitukselle niin hyvissä ajoin, että se voidaan ottaa kokouskutsuun. Jos on kyseessä tällainen hallitus ( tai ainakin sen pj ), mikä ei halua osakkaiden pääsevän asioita muuttamaan, niin ei oikein ole tuo normi reitti helppo. Osakas olisi ottanut tiettyjä asioita esille muut asiat-kohdassa ja velvoittanut hallituksen hoitamana ne, jos olisi vain saanut yhtiökokouksen enemmistön päätöksen niiden taakse.

Kun osakas protestoi hallituksen valinta -kohdassa, ettei ole mitään järkeä tulla yhtiökokoukseen, kun asiat on jo valmiiksi päätetty toimivan hallituksen toimesta, niin vastaus kuului hallituksen pj:lta, ettei ole pakko tulla näihin kokouksiin.
Ko. taloyhtiö on niin huonolla isännöinnillä ja hallinnolla, että siihen haluttaisiin muutos, mutta keinot tuntuvat nyt olevan vähissä. Miten näiden asioiden kanssa kannattaisi lähteä etenemään? Toivoisin pikaista vastausta. Kiitos!

mentor
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Touko 2015, 03:09

Re: Kysy tässä -kohta

ViestiKirjoittaja mentor » 06 Touko 2015, 14:55

Minulla on sama juttu. Kun en ole kirjautuneena, näkyy Kysy tässä-painikkeen jälkeen Uusi aihe-painike, mutta kun olen kirjautuneena, ei näy enää Uusi aihe-painiketta. Mistä tämä johtuu? Ja mitä asialle voi tehdä?

Kyselijä2016
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Tammi 2016, 17:20

Re: Kysy tässä -kohta/uusi kysymys tätä kautta

ViestiKirjoittaja Kyselijä2016 » 27 Tammi 2016, 18:10

Hei!
En pääse tekemään omaa kysymystä, kuten eivät muutkaan edellä.

Toivottavasti saan vastauksen.
Kysymys:
Jos hallituksen nimissä on annettu varoitus osakkaalle asunnon haltuunotosta (AsOyL 8 luku 3 pykälä ( perustuen as.oy järjestyssääntöihin (tavaroiden säilytyksestä)), niin pitääkö kyseinen varoituksen antoon liittyvä asia olla käsitelty hallituksen kokouksessa? Asunnon haltuunottohan kait käsitellään yhtiökokouksessa, jossa asianosainen osakas ei ole puhevaltainen.

Lisäksi, onko osakkaalla oikeus saada pöytäkirjanote ao. hallituksen kokouksesta, jossa osakasta koskevaa asiaa on käsitelty (AOYL 7:6)?
Isännöitsijä väittää, että riittää, että osakas on saanut varoituksen, eikä näin ollen suostu antamaan pöytäkirjaa nähtäväksi. Koko pöytäkirjaa ei ole tarkoituskaan nähdä, ote riittäisi. Varoituksessa ei viitata hallituksen kokoukseen millään tavoin.

Jos osakas on hoitanut asiansa kuntoon (mistä häntä on varoitettu) ajoissa, niin voiko hallituksen puheenjohtaja silti pihapuheissa uhkailla huoneiston haltuunotolla? Taloyhtiön isännöitsijä on todennut, että asia on osakkaan osalta hoidettu kuntoon.

tiedosta kiitollinen Kyselijä

IvanoFFGype
Viestit: 1
Liittynyt: 28 Helmi 2016, 04:15
Paikkakunta: Russia
Viesti:

27 Tammi 2016 19 10

ViestiKirjoittaja IvanoFFGype » 28 Helmi 2016, 20:51

Moro taas

En äkkisältään löytänyt täppää, millä poistetaan kysely "Tähän viestiin on kirjoitettu uusi vastaus" tai jotain tollasta kysely, kun itse yrittää vastata. Eli siis olisi tarve tehdä tilapäisesti asetusmuutos, jossa viestiin voi vastata ilman tyhmiä välikysymyksiä riippumatta siitä onko joku muu vastannut siihen sillä aikaa kun kirjoitit omaa viestiäsi.

Oliko tarpeeksi hankalasti selitetty?

Meneekö ihan "ruksi tuohon" -menettelyllä, vai pitäskö sorvata oikein koodia?

___

[b][url=http://www.botmasterlabs.net/xrumer/]XRumer 12.0.16 + SocPlugin[/url][/b]: the BEST soft for Facebook / VK / Forums / Blogs promotion!

Ricjfhbug
Viestit: 1
Liittynyt: 18 Kesä 2016, 17:28
Paikkakunta: Russia
Viesti:

обширный маленький вверх туда тут 2

ViestiKirjoittaja Ricjfhbug » 24 Kesä 2016, 19:26

Это показалось мне непрактичным, и, дождавшись отлива, я пустился в путь, как в первый раз [url=http://www.thunderaces.com/member.php?action=profile&uid=172197]адрес[/url] Приблизительно в полумиле от меня виднелся холм, крутой и высокий, повидимому, господствовавший над грядою возвышенностей, тянувшейся к северу [url=http://tekstilschiki.info/index/8-191483/]ссыл[/url] . Эта работа стоила мне неимоверных усилий, но желание запастись по возможности всем необходимым для жизни поддерживало меня, и я сделал то, на что, при других обстоятельствах, у меня не хватило бы сил [url=http://berdibekov.moy.su/index/8-13082/]ссыл[/url] . Мое положение представилось мне в самом мрачном свете [url=http://www.fav-man.de/user/RicjfhMt/]url[/url] . Всю ночь ревела буря, и когда поутру я выглянул из палатки, от корабля не оставалось и следов! [url=http://en.blitzkrieg.com/forum/member.php?u=21404]ссылка[/url] . И в этой муке душевной я твердо решался и неоднократно клялся, что, если господу будет угодно пощадить на этот раз мою жизнь, если нога моя снова ступит на твердую землю, я сейчас же ворочусь домой к отцу и никогда, покуда жив, не сяду больше на корабль; [url=http://moneymakertalk.net/showthread.php?359014-Buy-Generic-Nootropil-purchase-Nootropil-250-mg-online-fast&p=401349#post401349]adress[/url] .

derebaker
Viestit: 4
Liittynyt: 03 Marras 2016, 14:33
Paikkakunta: Yugoslavia
Viesti:

Kysy tassa kohta

ViestiKirjoittaja derebaker » 07 Marras 2016, 05:01

Viela tasmennysta, elikkas tassa tapauksessa kyse on mun pojasta nimeltaan Olli. Ei siis etta itse olisin jonku Olli-niminen poika. : Ja kanjiksihan tuo olis kiva saada, mutta japanikin kay, jos kanjiksi ei loydy.


Palaa sivulle “Palaute ja tuki”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija