Vahingonkorvausvastuu

Voit antaa palautetta tästä palvelusta. Palautetta voi lähettää myös sähköpostiosoitteella asunto-osakeyhtio.om (at) om.fi. Jos haluat vastauksen palautteeseesi, jätäthän yhteystietosi.

Tällä hetkellä ei valitettavasti voida ottaa vastaan uusia kysymyksiä.
OM-mnk1600euroa
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Maalis 2015, 19:32

Vahingonkorvausvastuu

ViestiKirjoittaja OM-mnk1600euroa » 30 Maalis 2015, 19:54

Vahingonkorvausvastuu
As Oy rivitalossa tapahtui vuokralaisen asunnon sähkötaulussa (sulaketaulussa), yhtiölle kuuluvassa sähkökalusteessa, nollajohtimen irtoaminen. Nollajohdinkatkos aiheutti taloyhtiön vuokralaisen sähkölaitteiden todisteellisen rikkoutumisen, koska pistorasioista tuli huomattava ylijännite. Vahinkoilmoitus on tehty välittömästi tapahtuman sattumisen jälkeen As Oy:n hallituksen puheenjohtajalle.
Rivitalossa on rinnakkain 8 samanlaista osakehuoneistoa. Sulaketauluihin tulevat kaapelit ovat talon pitkittäissivulla maan alla. Nolla-johto liitos oli irronnut, koska sulaketauluihin tuleva kaapeli oli kiristynyt maan painuman johdosta. Talon reunusta oli ollut muutama vuotta sitten auki kaivettuna ja maa täytön yhteydessä ei huomioitu kaapelin kiristymisen todennäköisyyttä ja vaikutusta.
Yhtiön hallitus oli tietoinen, että nolla-johto voi irrota, koska vastaava tilanne oli tapahtunut aikaisemmin.
Vuokralaiselta rikkoutuivat korjauskelvottomaksi yhtiön vastuulla olevissa pistorasioissa olleet astianpesukone, mikroaaltouuni, stereoyhdistelmä, DVD/VHS, tallentava boxi ja kelloradio. 1634 euron laitteet.
Yhtä mieltä ollaan vahingon syystä ja seurauksista, mutta erimieltä olemme kenen tulee vahinko korvata. As Oy hallitus vaatii vuokralaista, jos hänellä on kotivakuutus, hakemaan korvausta omalta vakuutusyhtiöltä. Vuokralainen katsoo, että As Oy on vahingon korvausvelvollinen., riippumatta siitä, korvaako As Oy:n vakuutus vahingon, koska oli toistuva vahinko.
Kysymys
Onko As Oy ensisijainen korvausvelvollinen vuokralaiselle?
Onko As Oy hallituksella oikeutta vaatia, että vuokralaisen itse tulisi korvata vahinko?
Onko tässä vahingossa kotivakuutuksen käyttö vakuutusoikeuden väärinkäyttöä?

Pikaista vastausta odottaen

Palaa sivulle “Palaute ja tuki”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija