Kunnossapito

Voit antaa palautetta tästä palvelusta. Palautetta voi lähettää myös sähköpostiosoitteella asunto-osakeyhtio.om (at) om.fi. Jos haluat vastauksen palautteeseesi, jätäthän yhteystietosi.

Tällä hetkellä ei valitettavasti voida ottaa vastaan uusia kysymyksiä.
mj
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Huhti 2015, 10:37

Kunnossapito

ViestiKirjoittaja mj » 14 Huhti 2015, 10:44

Hei,
tarvitsisin neuvoa asunto-osakeyhtiölain tulkinnassa ja löysin tietosi kuluttajaliiton nettisivuilta, joka antaa neuvontaa myös asumisasioissa.
Asun pienehkössä rivitaloyhtiössä, jossa lämmitysmuoto on suorasähkölämmitys. Makuuhuoneesta hajosi sähköpatteri. Koko asunnossa kaikki patterit alkuperäiset, yli 30 vuotta vanhat. Kellään muulla talossa ei enää ole alkuperäisiä pattereita. Vastuunjakotaulukon mukaan patterit ja sähköjärjestelmät kuuluvat taloyhtiön kunnossapitovastuuseen. Tätä isännöitsijä ei ole kiistänyt. He tarjosivat kuitenkin vain rikki menneen patterin korjausta. Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaita on kuitenkin kohdeltava yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti. Aikaisemmin muutama vuosi sitten naapurille korvattiin kylpyhuoneremontin yhteydessä vesieriste talon varoista, vaikka kylpyhuoneessa ei ollut välitöntä korjaustarvetta. Tämä oli kuitenkin tarkoituksenmukaista tehdä kyseisin remontin yhteydessä, koska korjattiin alkuperäisessä kunnossa ollutta kylpyhuonetta nykyvaatimuksia vastaavaksi. Viime kesänä toinen asukas korjasi alkuperäisessä kunnossa ollutta kylpyhuonettaan ja tämä hallituksen jäsen on kaksikin eri kertaa maininnut minulle kuinka tekninen isännöitsijä teetti remontissa enemmän kuin oli alunperin tarkoitus, en tiedä mitä. Isännöitsijä ei ole ainakaan vielä vastannut minulle mitään, vaikka kysyin asiasta. Voinko vaatia kaikkia sähköpattereita vaihtoon iän perusteella ja yhdenvertaisuusperiaatteeseen vedoten.

Palaa sivulle “Palaute ja tuki”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija